wms-software.eu

You Are Viewing

News

Nieuw WMS-tijdperk breekt aan

Flexibiliteit is de heilige graal als het om WMS gaat. De keuze groeit, nu steeds meer nieuwe bedrijven zich op de WMS markt begeven. En de nieuwkomers worden steeds beter.

Nieuw WMS-tijdperk breekt aan

Verladers en logistiek dienstverleners hebben bij WMS pakketen meer behoefte aan flexibiliteit, moderne technologie en lagere total cost of ownership. Dat stelt WMS-expert Jeroen van den Berg.

Veranderende supply chains vragen om andere WMS

Veranderende supply chains spelen een belangrijke rol in de veranderende behoefte, mede door de opkomst van e-commerce. E-commerce is fundamenteel anders dan traditionele logistiek; kleine orders vragen om slimme pickmethodes. Meer aandacht voor het verpakkingsproces dat tegenwoordig wellicht meer tijd kost dan het orderverzamelen. Wat te denken van koppelingen met (verschillende) vervoerders. “Dat wil je wel in je WMS kunnen verwerken en met oudere pakketten is dat niet altijd mogelijk.”

Meer informatie- en koppelingsmogelijkheden

Ook de supply chain verandert: die is veel opener, flexibeler. “Opdrachtgevers willen meer informatie hebben, meer koppelingsmogelijkheden. Met oude systemen is dat lastig omdat die gesloten zijn. Als je informatie er uit wilt krijgen, moet je een programmeur laten komen en dat kost tijd en geld. Met modernere systemen kun je dat makkelijker voor elkaar krijgen.” De oude bekende partijen zitten ook zeker niet stil, stelt Van den Berg.

Bron: logistiek.nl